Προέλευση – Τύπος :
Οίνος Λευκός Ξηρός –
Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Πελοπόννησος
Αμπελώνας & Ετήσια Παραγωγή:
Ιδιόκτητο αμπελοτόπι στους πρόποδες του Σκιερού Όρους στη Σκοτεινή Αργολίδας (υψ. 550 μ.)
7.000 φιάλες/έτος
Ποικιλιακή σύνθεση :
100% Sauvignon Blanc
Σύγχρονη μέθοδος οινοποίησης με ελεγχόμενη ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες για την καλύτερη διατήρηση των αρωμάτων. Κρασί με έντονα αρώματα με χαρακτηριστικότερα αυτά των καλοκαιρινών και εξωτικών φρούτων όπως αχλάδι, ανανάς και λεμονανθούς.
Αχνοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι με πρασινωπές ανταύγειες.
Έντονη, πολυδιάστατη μύτη. Από τη μία το λεμόνι, το νεράντζι και το κίτρο και από την άλλη το μάνγκο, το γκρέιπφρουτ , το passion fruit και ο ανανάς. Το φρεσκοκομμένο γρασίδι κάνει αισθητή την παρουσία του σε όλα τα επίπεδα.
Φινετσάτο στόμα, λιπαρό, δεμένο, με δροσιστική οξύτητα που εξισορροπεί όμορφα το σύνολο ενώ για το τέλος επιφυλάσσει μεσαίας διάρκειας επίγευση με αίσθηση λάιμ.
Προέλευση – Τύπος:
Οίνος Ροζέ Ξηρός – Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Πελοπόννησος
Αμπελώνας & Ετήσια Παραγωγή :
Ιδιόκτητος αμπελώνας Ασπρόκαμπου Νεμέας (υψ. 650 μ.)
3.000 φιάλες/έτος
Ποικιλιακή σύνθεση:
100% Cabernet Sauvignon
Το ERGO ροζε διαθέτει έντονο και σύνθετο αρωματικό χαρακτήρα και αμέσως μας θυμίζει ροδάκινο, φραμπουάζ καθώς και τριαντάφυλλο. Η γεύση του είναι ισορροπημένη και πλούσια θυμίζοντας φρέσκα φρούτα του δάσους. Απολαύστε το απλά δροσερό.
Προέλευση – Τύπος:
Οίνος Ερυθρός Ξηρός –
Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Νεμέα
Αμπελώνας & Ετήσια Παραγωγή :
Ιδιόκτητος αμπελώνας Ασπρόκαμπου Νεμέας (υψ. 650 μ.)
38.500 φιάλες/έτος
Ποικιλιακή σύνθεση:
100% Αγιωργίτικο
Αρωματικά κυριαρχούν μπαχαρικά όπως : κανέλα, γαρίφαλο, πιπέρι, γλυκόριζα, ενώ γευστικά θα συναντήσει κανείς νότες πυρηνόκαρπων φρούτων όπως : κεράσι και δαμάσκηνο αποξηραμένο.
Η Νεμέα Λαντίδη “ξεκουράστηκε” ακριβώς 14 μήνες σε δρύινα βαρέλια από τα δάση του Allier της Γαλλίας και του Καυκάσου της Ρωσίας. Κρασί που επιδέχεται παλαίωση σε συνθήκες κάβας μέχρι και έξι χρόνια.
Προέλευση – Τύπος:
Οίνος Ερυθρός Ξηρός – Προστατευόμενης Γεωγραφικής
Ένδειξης Πελοπόννησος
Αμπελώνας & Ετήσια Παραγωγή:
Ιδιόκτητος αμπελώνας Ασπρόκαμπου Νεμέας (υψ. 600 μ.) – 6.648 φιάλες/έτος.
Ποικιλιακή σύνθεση:
30% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 40% Αγιωργίτικο.
Οινοποίηση και Χαρακτηριστικά:
Οι ποικιλίες παραμένουν για 24 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Στη συνέχεια αφού εμφιαλωθούν θα παλαιώσουν στα υπόγεια κελάρια του οινοποιείου για 12 μήνες. Αρωματικά, εμφανίζει ώριμα κόκκινα φρούτα του δάσους, κυρίως βατόμουρο και φραγκοστάφυλο. Οι έντονες τανίνες, το σπουδαίο σώμα και η ισορροπία, στέκονται ικανά για να παλαιώσει μέχρι και δέκα χρόνια σε σταθερή θερμοκρασία 14 βαθμών.
Προέλευση – Τύπος:
Οίνος Λευκός Ξηρός – Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Πελοπόννησος.
Αμπελώνας & Ετήσια Παραγωγή:
Ιδιόκτητο αμπελοτόπι στους πρόποδες του Σκιερού Όρους στη Σκοτεινή Αργολίδας (υψ. 550 μ.) – 20.000 φιάλες/έτος.
Ποικιλιακή σύνθεση:
100% Chardonnay
Οινοποίηση και Χαρακτηριστικά:
Κλασική μέθοδος οινοποίησης με Botonage και παραμονή σε δρύινα βαρέλια για 3 μήνες.
Το χρυσοπράσινο χρώμα του και τα αρώματα ροδάκινου, αγριολούλουδων και φύλλων λεμονιάς ξεπροβάλλουν διακριτικά.
Στο στόμα χαρακτηρίζεται από τον άψογο συνδυασμό οξύτητας και αλκοόλης, μεστό με πολύ καλή ισορροπία και ένα μακρύ τελείωμα όπου μας αφήνει τη διακριτική νότα του βαρελιού.
Προέλευση – Τύπος:
Οίνος Ερυθρός Ξηρός – Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Πελοπόννησος.
Αμπελώνας & Ετήσια Παραγωγή:
Ιδιόκτητος αμπελώνας
Ασπρόκαμπου Νεμέας (υψ. 650 μ.) – 40.000 φιάλες/έτος.
Ποικιλιακή σύνθεση:
100% Cabernet Sauvignon
Οινοποίηση και Χαρακτηριστικά:
Το Χρυσάμπελο Λαντίδη “ξεκουράστηκε” για 14 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Τα αρώματα που θα διακρίνει κανείς είναι αυτά της βανίλιας, ώριμων κόκκινων φρούτων με κυρίαρχο το βύσσινο και λεπτών μπαχαρικών. Στο στόμα χαρακτηρίζεται από ισορροπία, ωραία δομημένο σκελετό με υπέροχο φρούτο, ευγενικές τανίνες και ευχάριστη οξύτητα που υπόσχεται την καλή εξέλιξη πάντα στο φόντο του δρύινου βαρελιού. Κρασί που επιδέχεται παλαίωση σε συνθήκες κάβας μέχρι και έξι χρόνια.
Προέλευση – Τύπος:
Οίνος Ερυθρός Ξηρός –
Προστατευόμενης Γεωγραφικής
Ένδειξης Πελοπόννησος.
Αμπελώνας & Ετήσια Παραγωγή:
Ιδιόκτητος αμπελώνας Ασπρόκαμπου Νεμέας (υψ. 650 μ.) – 6.000 φιάλες/έτος.
Ποικιλιακή σύνθεση:
100% Merlot.
Οινοποίηση και Χαρακτηριστικά:
Χρώμα πορφυρό βαθύ κόκκινο με αρώματα κυρίως μπαχαρικών όπως: κανέλα, γαρύφαλλο και πιπέρι ενώ γευστικά θα συναντήσει κανείς έντονες νότες φρούτων του δάσους. Το Αέναον παλαίωσε για 14 μήνες σε δρύινα βαρέλια από τα δάση του Καυκάσου της Ρωσίας. Κρασί που επιδέχεται παλαίωση σε συνθήκες κάβας μέχρι και εννιά χρόνια.
Προέλευση – Τύπος:
Οίνος Λευκός Ξηρός – Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Πελοπόννησος.
Αμπελώνας & Ετήσια Παραγωγή:
Ιδιόκτητο αμπελοτόπι στους πρόποδες του Σκιερού Όρους στη Σκοτεινή Αργολίδας (υψ. 550 μ.) – 40.000 φιάλες/έτος.40.000 φιάλες ετησίως.
Ποικιλιακή σύνθεση :
100% Μοσχοφίλερο.
Οινοποίηση και Χαρακτηριστικά:
Σύγχρονη μέθοδος οινοποίησης με ελεγχόμενη ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες για την καλύτερ η διατήρηση των αρωμάτων. Κρασί με χαρακτηριστική φρεσκάδα και έντονη οξύτητα. Αρώματα μεγάλης έντασης με χαρακτηριστικά αυτά των εσπεριδοειδών, τριαντάφυλλου, μέντας και λεμονιού.
Η Μικρή Κιβωτός είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας για την ανάδειξη του ποιοτικού αμπελώνα της Ελλάδας με βάση την εδαφική τους κυρίως υποδομή, επιλέγοντας τις βέλτιστες ποικιλίες αμπέλου για τα εδάφη αυτά.
Με τον τρόπο αυτό, το κτήμα «Λαντίδη» δημιουργεί κρασιά με τεχνοτροπία, σεβόμενοι τις ανάγκες της κάθε ποικιλίας ξεχωριστά, με σκοπό τη μέγιστη ποιότητα και απόδοση του σταφυλιού.
Έτσι αναδεικνύεται τόσο η οργανοληπτική τυπικότητα των ποικιλιών, όσο και το αληθινά μοναδικό terroir.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ – ΤΥΠΟΣ:
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος – Oίνος λευκός ξηρός.
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ:
Mαλαγουζιά – Ασύρτικο (50/50).
ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ:
Οροπέδιο Σκοτεινής Αργολίδας, 600 μέτρα, χώμα κοκκινωπό, αμμώδες αργιλώδες.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
Λαμπρό αχυρόχρωμα με πρασινωπές αποχρώσεις. Αρώματα ώριμων ροδάκινων, τροπικά φρούτα όπως ο ανανάς και νότες λεμονιού. Το στόμα είναι πλούσιο και λείο, με φρουτώδη λεπτή γεύση. Το τελείωμα είναι μακρύ και περίπλοκο, με συνεχή εξέλιξη.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ – ΤΥΠΟΣ:
Ποικιλιακός οίνος ερυθρός ξηρός, παλαιωμένος 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια.
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ:
Ξινόμαυρο – Αγιωργίτικο (50/50).
ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ:
Ανατολική πλαγιά Ασπρόκαμπου Νεμέας, 650 μέτρα , χώμα αργιλοασβεστούχο με πολύ καλή αποστράγγιση και ορεινό αμπελοτόπι στο Αμύνταιο της Φλώρινας στα 600 μέτρα.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
Το χρώμα του είναι βαθύ πορφυρό με μερικές μωβ αποχρώσεις. Έχει μια εξαιρετική και πολύπλοκη δομή. Αρώματα ώριμου φρούτου, όπως βατόμουρο και δαμάσκηνο, σε συνδυασμό με αποξηραμένη ντομάτα και πιπέρι. Στο σκοτεινό του χαρακτήρα προστίθενται οι αισθητές νότες δρυός με μακρά επίγευση ικανή να σας ταξιδέψει.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ – ΤΥΠΟΣ:
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος – Οίνος Ροζέ ξηρός
ΠΟΙΚΙΛΙΑ:
Μοσχοφίλερο 100%
ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ:
Οροπέδιο Σκοτεινής Αργολίδας, 600 μέτρα, χώμα κοκκινωπό, αμμώδες αργιλώδες.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
Aπαλό σωμών χρώμα. Λεπτό άρωμα από γλυκό κυδώνι, πετροκέρασο και φράουλα. Λευκό τριαντάφυλλο, ζουμπούλι και νυχτολούλουδο χαρίζουν ανθικό χαρακτήρα ενώ όσο περνάει η ώρα, το τριαντάφυλλο αποκτά λουκουμένια αίσθηση. Το στόμα είναι πλούσιο με λιπαρή, βουτυρώδη υφή και απόλυτη ισορροπία.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ – ΤΥΠΟΣ:
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος – Oίνος λευκός ξηρός.
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ:
100% Ασύρτικο.
ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ:
Οροπέδιο Σκοτεινής Αργολίδας, 600 μέτρα, χώμα κοκκινωπό, αμμώδες αργιλώδες
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
Σύνθετο βαρελάτο Ασύρτικο από αμπελώνες σε υψηλό υψόμετρο στην Αργολίδα. Μία έκφραση του Ασύρτικου που εστιάζει στον πλούτο, την ένταση και την διάρκεια καθώς έχει ωριμάσει σε δρύινα γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια για 8 μήνες.Το χρώμα του είναι βαθύ αχυροκίτρινο. Το άρωμα του είναι εκφραστικό με ώριμα εσπεριδοειδή και πυρηνόκαρπα φρούτα αγκαλιασμένα από αρώματα βανίλιας και γλυκών μπαχαρικών από την δρύ. Η γεύση του είναι πλούσια και λιπαρή με ζωηρή οξύτητα και μακρά επίγευση. Ένα γαστρονομικό κρασί που έχει την δομή να απογειώσει πολλά λιπαρά και πληθωρικά πιάτα, είτε βασίζονται στο ψάρι είτε στο κρέας.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ – ΤΥΠΟΣ:
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος – Oίνος λευκός ξηρός.
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ:
100% Ασύρτικο.
ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ:
Οροπέδιο Σκοτεινής Αργολίδας, 600 μέτρα, χώμα κοκκινωπό, αμμώδες αργιλώδες
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
Σύνθετο βαρελάτο Ασύρτικο από αμπελώνες σε υψηλό υψόμετρο στην Αργολίδα. Μία έκφραση του Ασύρτικου που εστιάζει στον πλούτο, την ένταση και την διάρκεια καθώς έχει ωριμάσει σε δρύινα γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια για 8 μήνες.Το χρώμα του είναι βαθύ αχυροκίτρινο. Το άρωμα του είναι εκφραστικό με ώριμα εσπεριδοειδή και πυρηνόκαρπα φρούτα αγκαλιασμένα από αρώματα βανίλιας και γλυκών μπαχαρικών από την δρύ. Η γεύση του είναι πλούσια και λιπαρή με ζωηρή οξύτητα και μακρά επίγευση. Ένα γαστρονομικό κρασί που έχει την δομή να απογειώσει πολλά λιπαρά και πληθωρικά πιάτα, είτε βασίζονται στο ψάρι είτε στο κρέας.